21. 3. 2017

Makovo jablkovo banánová štrúdľa

balenie listkoveho cesta, 2 PL slivkoveho lekvaru, 250 g maku, 150 g praskoveho cukru, 80 g hrozienok, 40 g masla, 3 jablka, banan, 1/2 dcl mlieka, rozslahane vajicko na potretie, praskovy cukor na posypanie
Listkove cesto vyvalkame na mastnom papieri. Do praskoveho cukru vylejeme pol deci mlieka a vymiesame dohladka. Do zmesi pridame 2 PL slivkoveho lekvaru, maslo - mozeme ho pridat aj rozpustene. Pridame hrozienka, ktore sme namocili na 20 minut do horucej vody. Pridame nastruhane jablka, jeden banan a zomlety mak. Vsetko spolu dokladne premiesame. Na rozbalene listkove cesto dame do stredu vsetku plnku a opatrne skusime zvinut. Potom okraje cesta prelozime a dobre ich postlacame, aby plnka nevytekala. Potrieme rozslahanym vajickom a popichame  jemne vidlickou. Pecieme 20 minut pri teplote 200 stupnov. Vychladnutu ju poprasime cez sitko praskovym cukrom.

Žiadne komentáre: