25. 3. 2017

Kávový krém mrazený

400 ml smotany na šľahanie, 4 žĺtky, 8 lyžíc cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 2 šálky silného espressa, práškový cukor a kakaový prášok na posypanie, niekoľko kávových zrniek na ozdobenie
Ušľaháme 300 ml smotany a potom ju uložíme do chladničky. Zvyšnú smotanu rozohrejeme v hrnci. V kovovej miske rozmiešame žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Misku vložíme do horúceho vodného kúpeľa a prísady šľaháme, kým nevznikne hustý krém. Postupne zašľaháme horúcu smotanu a espresso. Vyberieme z kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Vmiešame ušľahanú smotanu. Kávový krém naplníme do 4 malých šálok a mrazíme asi 4 hodiny. Potom krém vyberieme z mrazničky a necháme 5 min. stáť. Dezert podávame posypaný múčkovým cukrom a kakaovým práškom a ozdobený kávovými zrnkami.

Žiadne komentáre: