12. 3. 2017

Karamelový krém s ovocným snehom

1 l trvanlivého mlieka, 4 žĺtky, 1 a 1/2 balíčka Zlatého klasu, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilinový cukor, 150 - 200 ml silnej kávy 
Sneh: 4 bielka, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kryštálového cukru, 2 lyžice ríbezľového  (jahodového) lekváru
Cukor dáme do rajničky, skaramelizujeme, zalejeme kávou a dôkladne rozmiešame. Vo vyššom hrnci rozmiešame v mlieku žĺtky, Zlatý klas a vanilinový cukor. K pripravenému mlieku pridáme kávu s karamelom, zmes dáme na oheň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme ho vychladnúť. Z bielkov urobíme tuhý sneh, zapracujeme doň cukor a lekvár a ešte vyšľaháme. Krám rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocným snehom.

Žiadne komentáre: