22. 3. 2017

Kapor na cigánsky spôsob

1 kg zemiakov, 1 lyzica masti na vymastenie misy, sol, mleta cervena paprika, mlete cierne korenie, rasca, 4 porcie kapra, 2 struciky cesnaku, 4 lyzice oleja, 2 cibule, 1 citron
Umyte zemiaky uvarime v supke, osupeme a pokrajame na kolieska, ktore poukladame do vymastenej ohnovzdornej misy. Kolieska zemiakov pri ukladani postupne solime a posypame mletou cervenou paprikou, mletym ciernym korenim a rascou. Porcie kapra osolime, okorenime mletym ciernym korenim, potrieme rozotretym cesnakom a opecieme v rozohriatom oleji, v ktorom sme spenili ocistenu cibulu pokrajanu na tenke kolieska. Potom porcie kapra ulozime do ohnovzdornej misy na pripravene zemiaky, pokvapkame citronovou stavou a vo vyhriatej rure opecieme do makka.

Žiadne komentáre: