24. 3. 2017

Ježkovia-recept

4 hrusky, 4 lyzice bieleho vina, 2 lyzice vody, lyzicu krystaloveho cukru, postruhanu citronovu koru, 150 g marhuloveho dzemu, 30 g olupanych a pokrajanych mandli
Vanilkovy krem: 2,5 dl mlieka, polovicu vrecuska vanilkoveho pudingu, lyzicu krystaloveho cukru
Poleva: 50 g horkej cokolady, 25 g masla
Hrusky olupeme a prepolime. Vyberieme jadrovniky a hrusky 3 minuty povarime s vinom, vodou, cukrom a citronovou korou. Hrusky vyberieme a nechame vychladnut. Podla navodu na vrecusku uvarime vanilkovy krem. Hrusky prelozime na tanieriky. Do vnutra hrusky dame po lyzicke dzemu a zalejeme vanilkovym kremom. Po vychladnuti polejeme cokoladovou polevou. Tesne pred stuhnutim ozdobime mandlami.

Žiadne komentáre: