12. 3. 2017

Flambovaný ovocný šalát s ľadovými bonbónmi

1 krabica ľadových bonbónov, 1 konzerva ovocnej zmesi, 1 lyžica cukru, 2 lyžice pomarančovej šťavy, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 malé poháriky rumu, 20 g masla
Bonbóny na peknom tanieri prikryjeme a uložíme do chladničky. Ovocnú zmes scedíme, necháme odkvapkať a upravíme do misky. Šťavu v hrnci vyvaríme na malé množstvo, premiešame so šťavou z citróna a pomaranča a nalejeme do kanvičky. Všetky suroviny si pripravíme na menší stolík vedľa stola. Zapálime plameň na flambovanie, rozohrejeme panvicu. Dezertné tanieriky zohrejeme a pripravíme si bonbóny. Na panvici roztopíme maslo s cukrom a so šťavou krátko povaríme. Pridáme ovocie, zalejeme rumom a zapálime. Ovocie naporciujeme na tanieriky a podávame s bonbónmi.

Žiadne komentáre: