21. 3. 2017

Čučoriedková torta

Cesto: 200 g zmaknuteho masla, 150 g praskoveho cukru, balenie vanilinoveho cukru, 5 zltkov, 170 g hladkej muky, balenie vanilkoveho pudingu, 1/2 balenia kypriaceho prasku do peciva, 100 g nastruhanej cokolady, 100 g struhanych orechov, 5 bielkov, 50 g praskoveho cukru
Plnka: 1/2 l smotany na slahanie, 2 balenia vanilinoveho cukru, 2 balenia smetafixu, 250 g cucoriedok, odrobinky z vydlabaneho korpusu, 2 PL rumu
Posypanie: odrobinky z vydlabaneho korpusu, praskovy cukor
Maslo s praskovym cukrom, vanilinovym cukrom a zltkami vyslahame do peny. Muku zmiesame s pudingom a kypracim praskom do peciva a primiesame nastruhanu cokoladu a oriesky. Bielky s cukrom uslahame dotuha a zlahka vmiesame do cesta. Cestom naplnime tortovu formu, ktoru vopred vylozime papierom na pecenie. Cesto uhladime a dame piect do spodnej polovice predhriatej rury. Po upeceni oddelime okraj formy a nechame vychladnut. Potom stiahneme papier na pecenie. Dame na podnod. Korpus vydlabeme lyzickou do hlby 4 cm tak, ze nechame 1,5 cm okraj. Vydlabanu cast torty rozdrobime. Plnka: Vyslahame smotanu s vanilinovym cukrom a smeta fixom. Pridame cucoriedky, 2/3 odrobinok, rum a vsetko zlahka premiesame. Naplnou vyplnime tortu a uhladime do kopule. Posypeme tortovymi odrobinkami a zlahka zasypeme praskovym cukrom. Pred podavanim nechame vychladnut.

Žiadne komentáre: