24. 3. 2017

Čokoládovo tvarohové pokušenie

Cokoladovy krem: 100 g cokolady na varenie, 4 vajcia, 1 lyzicka krystaloveho cukru, slahacka na ozdobu
Tvarohovy krem: 2 jemne tvarohy 2x250 g, 500 ml mlieka, 4 lyzice cukru, 1 kremovy prasok Zlaty klas, 250 ml slahackovej smotany
Cokoladu polameme a rozpustime vo vodnom kupeli. Pridame do nej zltky a cukor, dobre vymiesame a napokon zlahka primiesame sneh z uslahanych bielkov. Tvaroh v miske rozmiesame. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding a este teply ho zlejeme s tvarohom. Po vychladnuti primiesame vyslahanu slahacku. Kremy striedavo navrstvime do pripravenych poharov a dame na hodinu do chladu. Pred podavanim krem ozdobime slahackou, struhanou cokoladou a ovocim.

Žiadne komentáre: