19. 2. 2017

Znojemská hovädzia pečienka

800 g zadneho hovadzieho masa, 40 g udenej slaniny, 2 sladkokysle uhorky, sol, mlete cierne korenie, 40 g masti, cibula, masovy vyvar, cierny chlieb, 30 g hladkej muky, stava z citrona, cukor
Maso popretahujeme udenou slaninou a pasikmi uhoriek. Osolime a okorenime mletym ciernym korenim. Na masti spenime nadrobno pokrajanu cibulu a pripravene maso prudko opecieme zo vsetkych stran. Podlejeme vyvarom a prikryte dusime v rure. Ked je maso polomakke, pridame postruhany cierny chlieb a maso dopecieme odkryte. Pocas pecenia casto potierame stavou. Makke maso vyberieme, stavu zahustime mukou, povarime, pridame zvysok pokrajnych uhoriek a dochutime citronovou stavou.

Žiadne komentáre: