25. 2. 2017

Teľacie srdce na slaninke

400 g telacieho srdca, 40 g udenej slaniny, sol, 80 g cibule, 20 g masti, mlete cierne korenie, 20 g hladkej muky
Umyte, osusene telacie srdce prespikujeme polovicou slaniny, ktoru sme pokrajali na hranolceky. Ocistime cibulu, pokrajame ju nadrobno a oprazime do zlata na masti. Pridame pripravene osolene srdce, zalejeme horucou vodou, okorenime a prikryte dusime do makka. Makke srdce vyberieme, stavu vydusime na tuk, zaprasime mukou, oprazime, zalejeme vodou a dobre prevarime. Uvarenu stavu precedime, pridame na male kocky pokrajanu vyskvarenu slaninu a dobre povarime. Hotove srdce pokrajame na male platky a prelejeme horucou stavou. Podavame s varenymi zemiakmi alebo s dusenou ryzou.

Žiadne komentáre: