25. 2. 2017

Nákyp zo šťuky s plnkou

500 g vykostenych filiet zo stuky, 150 g kyslej smotany, sol, mlete biele korenie, stipka postruhaneho muskatoveho orieska, 500 g platkov lososa, 12 spenatovych listov, maslo na vymastenie formy
Dobre vychladene filety zo stuky dvakrat premelieme na masovom mlynceku alebo ich najemno zmixujeme. Masu pretrieme cez jemne sito a postavime na misu s ladom. Primiesame smotanu, osolime, ochutime bielym korenim a muskatovym orieskom. Lososa pokrajame na hrubsie pruzky, osolime, okorenime a odlozime na chladne miesto. Spenatove listy obvarime v slanej vode, vyberieme, ponorime do ladovej vody a nechame vychladnut. Dobre odkvapkane listy rozlozime na foliu, rozdelime na ne pruzky lososa a zvinieme. Do rury postavime hrniec na 3 prsty naplneny vodou. Zapekaciu formu vymastime maslom, nalozime do nej polovicu rybacej plnky, do stredu polozime spenatovy zavin, zakryjeme zvysnou plnkou a pritlacime. Formu uzavrieme alobalom, varime vo vodnom kupeli hodinu a 30 minut. Nakyp nechame cez noc vychladnut a podavame.

Žiadne komentáre: