27. 2. 2017

Zapekaný kaleráb na maďarský spôsob

1 kg kalerabu, sol, 40 g masla, 60 g udenej slaniny, 50 g cibule, 300 g bravcoveho masa z pliecka, 150 g ryze, 150 g vareneho udeneho masa, 20 g masti a 20 g struhanky na nadobu, 6 rajciakov, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g struhanky
Kalerab ocistime a pokrajame na rezance, ktore osolime na masle do polovice udusime. V druhej nadobe do sklovita oprazime pokrajanu slaninu a postruhanu cibulu. Pridame k nim na kocky pokrajane bravcove maso, osolime a udusime do makka. Ryzu uvarime v osolenej vode do makka. Udene maso nadrobno posekame. Misu vymastime a vysypeme struhankou. Na dno misy dame vrstvu kalerabu a vrstvu duseneho masa. Potom navrstvime cast ryze a udeneho masa. Povrch pokryjeme kolieskami rajciakov. Jednotlive vrstvenie surovin opakujeme az do ich spotrebovania tak, aby sme ukoncili vrstvou kalerabu. Povrch zalejeme smotanou a posypeme struhanou. V rure pecieme 45 minut.

Žiadne komentáre: