27. 2. 2017

Kapustové závitky so smotanou

500 g bravcoveho pliecka, 8 lyzic ryze, vajce, 8 platkov slaniny, 12 kapustovych listov, 2 dl kyslej smotany, lyzica hladkej muky, sol, mlete cierne korenie, 2 lyzice oleja
Kapustove listy sparime vo vriacej vode a nechame vychladnut. Stredove rebra zmakcime naklepanim. Maso zomelieme, prebranu ryzu dobre premyjeme a zmiesame s masom. Osolime, pridame vajicko a korenie. Maso s ryzou ulozime na kapustove listy, sformujeme do valcekov a zabalime. Konce listov vtlacime dnu a zavitky previazeme bielou nitou. Zavitky ulozime do vymasteneho pekaca s platkami slaniny a dame piect. Po pol hodine zavitky zalejeme smotanou a pecieme este asi 20 minut. Upecene zavitky vyberieme, stavu zahustime mukou, ked treba, pridame trosku vody a dobre prevarime.

Žiadne komentáre: