27. 2. 2017

Karfiolové placky s údeným mäsom a zemiakmi

1 karfiol (asi 500g) , 200 g údeného mäsa, 1 malá cibuľka ,olej na pečeie, 1 kocka MAGGI Bylinky cesnak a petržlen , rasca, petržlenová vňať, 3 vajcia, 5 lyžíc hrubej múky , 4 porcie zemiakov , 1 tatárska omáčka
Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Karfiol roztlačíme príborovou vidličkou, dáme do misy, posypeme múkou a ešte horúce priklopíme pokrievkou. 
Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na časti tuku, pridáme na rezance nakrájané údené mäso, MAGGI Bylinky cesnak a petržlen, premiešame a pridáme s rascu a jemne nasekanú petržlenku ku karfiolu. 
Vajce rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky pridáme ku karfiolu, z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ľahko premiešame. 
Rozohrejeme panvicu s olejom a naberačkou tvarujeme menšie placky, ktoré opekáme z obidvoch strán.

Žiadne komentáre: