25. 2. 2017

Treska v horčicovej omáčke

800 g treščieho filé, šťava z citróna, 1 PL hladkej múky, 1 PL masla, 1/4 l mlieka, 2 PL jemnej horčice, soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový orech, posekaná petržlenová vňať, 1 ČL papriky, 1 PL masla, maslo na vytretie formy
Rúru vyhrejeme na 220stupňov. Umyté a osušené treščie filé pokvapkáme citrónovou šťavou. Misku vymastíme maslom. V roztopenom masle do zlatista opražíme múku, za miešania prilejeme mlieko a chvíľu povaríme. Omáčku ochutíme horčicou, soľou, korením, muškátovým orechom a petržlenom. Rybie filé z oboch strán osolíme, vložíme do nádoby a posypeme paprikou. Na rybu vylejeme omáčku a rozložíme kúsky masla. Pečieme v rúre 15 minút. Hotovú rybu ozdobíme plátkami citróna a petržlenom.

Žiadne komentáre: