25. 2. 2017

Teľacie rezne na hubách

4 telacie rezne zo stehna, sol, 60 g oleja, 40 g cibule, 100-150 g hribov, petrzlenova vnat, 2 dl kyslej smotany, 3 lyzicky hladkej muky
Telacie rezne umyjeme, naklepeme, posolime a odlozime na niekolko hodin do chladnicky. Na oleji do sklovita udusime nadrobno pokrajanu cibulu, pridame vrstvu ocistenych a umytych a pokrajanych cerstvych hribov, posypeme posekanou zelenou petrzlenovou vnatou, rozlozime rezne, ktore posypeme pripravenymi hribami, trochu podlejeme horucou vodou a prikryte v mierne teplej rure udusime do makka. Makke rezne vyberieme, do stavy pridame kyslu smotanu zmiesanu s hladkou mukou, povarime, podla potreby dosolime a rozriedime. Rezne poukladame na teplu misu, trochu polejeme omackou a zvysnu omacku nalejeme do osobitnej misky. Podavame s udusenou ryzou alebo zemiakovou kasou a so zeleninovym salatom.

Žiadne komentáre: