27. 2. 2017

Cukinové rizoto

300 g ryze, 3 cukiny, por, 3 PL olivoveho oleja, cibula, salotka, 1/8 l bieleho vina, kora z citrona, strucik cesnaku, 1 l zeleninoveho vyvaru, 100 g parmezanu, bazalka, 120 g sunky, sol, korenie
Ryzu umyjeme a scedime umytu cukinu, nakrajame na hrubsie a por na kolieska, 5 minut oprazime na horucom oleji, potom vyberieme. V tom istom oleji oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame ryzu a zalejeme vinom. Pridame citronovu koru a cesnak, zalejeme vyvarom a varime na miernom ohni 20 minut, potom pridame zvysnu zeleninu a varime dalsich 10 minut. Nahrubo nastruhame parmezan, na pasiky pokrajame bazalku a sunku, vsetko pridame k rizotu. Kratko na ohni zohrejeme a premiesame.

Žiadne komentáre: