27. 2. 2017

Zapekaný kel s mliekom

600 g spagiet, 200 g mleteho masa, cibula, 1/2 zeleru, 50 g mrkvy, 2 pory, 100 g rajciakoveho pretlaku, 100 g tvrdeho syra, 100 g oleja, mlete cierne korenie, sol
Spagety polameme na mensie kusky a dame varit do dostatocneho mnozstva vriacej posolenej vody. Uvarene ocedime a za horuca premastime. Na oleji oprazime cibulu pokrajanu nadrobno, pridame por pokrajany a kolieska, zeler pokrajany na rezance a mrkvu. Do oprazenej zeleniny dame podusit zomlete maso, podlejeme rajciakovym pretlakom a trochou vody a udusime domakka. Ohnovzdornu misu vymastime tukom, naplnime polovicou cestovin, na to dame vrstvu masa a zeleniny, posypeme castou struhaneho syra, navrch dame cestoviny. Zapekame 30 minut.

Žiadne komentáre: