26. 2. 2017

Teľacie plátky s ružičkovým kelom

800 g telacieho stehna, 500 g ruzickoveho kelu, 2 cibule, mrkva, 5 dl bieleho vina, 1/2 viazanicky zeleru, 3 vajcia, citron, 50 g oliv, 300 g tuniaka v konzerve, 50 g sardiniek, 50 g masla, 3 cerstve bobkove listy, rozmarin, 60 g kapar, trocha horcice, olivovy olej, sol, korenie
Nakrajame mrkvu, zeler, cibulu a osmazime na malom mnozstve oleja. Vlozime osolene telacie stehno a podla chuti pridame bobkovy list a rozmarin. Vsetko podlejeme bielym vinom, malym mnozstvom vody a nechame varit tak dlho, az maso zmakne. Zo zltkov, trosky horcice a oleja pripravime majonezu, ktoru osolime a okorenime. Pridame niekolkych kvapiek cerstvej citronovej stavy dodame majoneze pikantnu chut. Rozmixujeme kapary, tuniaka, sardinky, maslo a zmes dokladne premiesame s majonezou. Ruzickovy kel najprv sparime v osolenej vode, a potom ho s nadrobno nasekanou cibulou a olivami osmazime na niekolkych kvapkach oleja.

Žiadne komentáre: