25. 2. 2017

Filé z morského ostrieža

1 Pl postruhaneho dumbiera, 1 PL svetlej sojovej omacky, 1/2 CL sezamoveho oleja, 1 PL sucheho bieleho vina, 4 kusy morskeho ostrieza, 700 ml rybacieho vyvaru, 200 g kuskusu, pasik citronovej kory, 225 g mladej mrkvy, 12 mladych cibuliek, 200 g spargle, 2 PL posekanej petrzlenovej vnate, sol, mlete cierne korenie
V miske zmiesame dumbier, sojovu omacku, sezamovy olej a vino. Vlozime rybu a obalime marinadou. Do hrnca polozime kosik na parenie a nechame zovriet 250 ml vyvaru. Kuskus dame do misky a zalejeme vriacim vyvarom. Prikryte nechame stat 15 minut. Zvysok vyvaru nalejeme do kastrola, pridame citronovu koru a nechame zovriet. Potom zmiernime ohen, aby bybar vrel slabo. Rybu poukladame kozou nadol do kosika, pridame na pasiky pokrajanu mladu cibulku, konceky spargle. Kosik dame nad vriaci vyvar a prikryjeme. Parime 12 minut. Ked je kuskus hotovy, pridame vnat a prevdzusnime ho vidlickou. Posolime a posypeme ciernym korenim. Kosik zlozime, mrkvu precedime. Rybu, mrkvu a parenu zeleninu dame na taniere spolu s kuskusom.

Žiadne komentáre: