25. 2. 2017

Prírodné teľacie rezne zapekané s cibuľou

400 g telacieho masa zo stehna, sol, mlete cierne korenie, 40 g tuku, lyzica masti na vymastenie misy, 4 cibule, vyvar z kosti, 100 g udeneho syra, 2 lyzice kyslej lahodkovej smotany, lyzica kecupu, oregano
Rezne naklepeme, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a oprazime v rozohriatom tuku z oboch stran. Ohnovzdornu misu vymastime mastou, pridame cast cibule pokrajanej na kolieska a oprazene rezne. Navrch dame opat kolieska cibule, podlejeme vyvarom a prikryte dusime vo vyhriatej rure do makka. Potom stavu vydusime na tuk, posypeme postruhanym syrom a zapecieme. Nakoniec pokvapkame kyslou smotanou a kecupom, okorenime oreganom a este chvilu zapecieme.

Žiadne komentáre: