25. 2. 2017

Pečený kapor na mandliach

kapor, 2 mrkvy, petrzlen, 2 bielky, 4 Pl struhanky, 1 PL struhaneho syra, 1 Cl vegety, 1 PL oleja, 1 PL vody, citron, hrncek mandlovych lupienkov, sol
Kapra ocistime, umyjeme a osusime. Zvnutra aj zvonka ho osolime a ochutime vegetou. Naplnime ocistenou a na stvrtky pokrajanou korenovou zeleninou a dame na vymasteny pekac. Kapra pecieme 35 minut pri teplote 180 stupnov. Obcas podlejeme vypekom. Zbielkov a studenej vody uslahame tuhy sneh, zlahka zamiesame struhanku, cerstvo postruhany syr a 1/2 mandlovych lupienkov. Zmes natrieme na predpeceneho kapra a posypeme zvysnymi lupienkami. Pecieme dalsich 15 minut dozlatista.

Žiadne komentáre: