19. 2. 2017

Tatársky biftek s cibuľkou

lyzicku celeho cierneho korenia, jarna cibulka, mala chilli papricka, mala cibula, 400 g hovadzej svieckovice, 2 zltky, 2 lyzicky ostrej anglickej horcice, lyzica kecupu, sol, lyzicku mletej cervenej papriky, 100 ml oleja, 8 krajcov chleba, 4 struciky cesnaku, listy salatu a kruzky poru na ozdobenie
Korenie rozdrvime v mylnceku. Jarnu cibulku ocistime, z cili papricky vyberieme semienka, cibulu osupeme a vsetko nakrajame na drobne kocky. Hovadzie maso odblanime, aby nam ostala cista svalovina, potom ho umyjeme a osusime. Maso rozkrajame na 4 velke kusy, kazdy kus este nakrajame na male kusky, ktore potom opatrne pomelieme v mlynceku na maso, ale tak, aby sme nemali lepkavu kasu. Potom dame maso do misky, pridame zltky, horcicu a kecup. Podla chuti osolime, pridame rozdrvene korenie a mletu papriku. Masovu hmotu premiesame s cibulou, jarnou cibulkou a s chili paprickou. Na panvici rozpalime olej a krajce chleba v nom z oboch stran oprazime dozlatista, potom ich vyberieme a nechame na papierovom obrusku okvapkat. Cesnak osupeme a potom nim hrianky potrieme. Tatarsky biftek servirujeme v samostatnej miske.

Žiadne komentáre: