26. 9. 2011

Zapekané bravčové pliecko s kyslou kapustou

600 g bravčového pliecka,cibuľa,250 g kyslej kapusty,150 g prerastenej slaniny,300 g zemiakov,soľ,mleté čierne korenie,rasca,200 ml kyslej smotany,petržlenová vňať

Bravčové mäso nakrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán a vyberieme.Vo výpeku opražíme očistenú nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú kapustu, zľahka osolíme a opražíme.Slaninu nakrájame na plátky, vyložíme ňou pekáč, na ňu rozložíme tenkú vrstvu kapusty, opečené mäso, prikryjeme a pečieme.Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme do polomäkka. Potom ich ocedíme, rozložíme na pečené mäso, posypeme rascou, zakryjeme zvyšnou kapustou, zalejeme smotanou a upečieme domäkka. Pred podávaním môžeme ozdobiť kolieskami cibule a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: