23. 9. 2011

Dusené kurča na mandliach

kurča, 250 g mandlí, 200 g ryže, 2 cibule, olej, zelená petržlenová vňať, citrónová šťava, šafran, mleté čierne korenie, soľ.

Očistené a vypitvané kurča rozdelíme na porcie a pomaly dusíme na oleji. Počas dusenia pridáme šafran, mleté čierne korenie, jednu cibuľu nasekanú nadrobno a celé olúpané mandle, podľa chuti osolíme a trocha podlejeme. Nakoniec pridáme pórovité vrecúško ryže, ktorú spolu s mäsom udusíme domäkka. Vrecúško s ryžou vyberieme a odložíme do tepla. K mäkkému kuraciemu mäsu pridáme druhú cibuľu nakrájanú nadrobno a nasekanú zelenú petržlenovú vňať, ochutíme koriandrom a citrónovou šťavou a zakryjeme ryžou, ktorú vysypeme z vrecúška. Nakoniec ryžu podľa chuti osolíme a všetko trochu zohrejeme.

Žiadne komentáre: