23. 9. 2011

Kurča kung - pao

500 g kuracieho mäsa, vajce, lyžica škrobu, 50 ml oleja, 50 g olúpaných búrskych orieškov, 4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek.
Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína (alebo vína typu sherry), na hrot noža soli, 2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej - ťing (glutasol).

Kuracie mäso vykostíme, nakrájame na hrubé rezance, premiešame s vajcom a so škrobom a necháme odležať asi 30 minút. Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a zo všetkých stán ho prudko opečieme. Keď po 2 až 3 minútach dostane zlatistú farbu, pridáme búrske oriešky a nakrájané chilli papričky. Všetko osolíme, zalejeme nálevom, premiešame a prehrejeme.  Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre: