28. 9. 2011

Kurča Marengo

kurča, 100 g šampiňónov, 200 ml bieleho vína, 100 g zeleného hrášku, 10 až 12 čiernych olív,  lyžica paradajkového pretlaku,  strúčik cesnaku, 2 až 3 lyžice oleja, hladká múka na posypanie, 200 ml slepačieho vývaru, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Kurča očistíme, vypitveme a rozdelíme na 4 porcie, ktoré opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme múkou a miešame, až kým šťava nestmavne. Potom prilejeme víno a vývar, pridáme celé alebo rozštvrtené šampiňóny, zelený hrášok, čierne olivy, rozotretý cesnak a všetko udusíme domäkka. Hotové porcie kurčaťa uložíme na zohriatu misu, obložíme hubami a olivami, zalejeme omáčkou a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s krajcami opečeného chleba.

Žiadne komentáre: