21. 9. 2011

Zapečený ovčí syr

6 vajec 500 g ovčieho syra 250 ml mlieka 60 g masla maslo na potretie a vymastenie formy 500 g lístkového cesta 80 g hladkej múky na hrot noža mletého bieleho korenia 0,5 lyžičky soli

Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr popučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného pomiešania povaríme asi 5 minút.Potom omáčku trocha osolíme, okoreníme a za občasného premiešania ju necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený ovčí syr. Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom. Aj formu s odnímateľným dnom vymastíme maslom, uložíme do nej jeden kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme, až kým všetky kruhy cesta neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi hodinu. Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.


Žiadne komentáre: