22. 9. 2011

Zemiakový šalát s tuniakom

soľ, 4 vajcia, 400 g zemiakov, 2 konzervy tuniaka v oleji ,hlávkový šalát, 100 g sterilizovanej kukurice, mleté čierne korenie, 100 g zelenej fazule,  petržlenovú vnať, 70 g čiernych olív, čakankový puk, 3 strúčiky cesnaku, 100 g majonézy, 100 ml kyslej smotany, lyžicu citrónovej šťavy

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Olúpeme ich a nakrájame na hrubšie plátky. Dressing pripravíme zmiešaním majonézy a kyslej smotany, pridáme lyžicu citrónovej šťavy, rozpučený cesnak, soľa korenie. Všetko premiešame a dáme vychladiť. Olivy pokrájame na plátky, vajcia uvarené natvrdo na štvrtiny. Pridáme plátky zemiakov, odkvapkanú zelenú fazuľu, kukuricu a kúsky tuniaka. Tieto ingrediencie premiešame. Na taniere rozdelíme listy čakanky a hlávkového šalátu, na ne rozložíme zemiakový šalát, ktorý polejeme dressingom. Povrch šalátu ozdobíme celými olivami, plátkom citróna a petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: