28. 9. 2011

Kurací chop-suey

450 g vykosteného kurčaťa (nakrájaného na kúsky veľké 2 cm), 220 g sójových výhonkov, cibuľa (nakrájaná na väčšie kusy), 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, lyžica kukuričného škrobu, 2 lyžice oleja na praženie, 2 čajové lyžičky sezamového oleja, štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (môžeme vynechať), 250 ml kuracieho vývaru, čajová lyžička prírodného cukru, soľ

Sójovú omáčku zmiešame s cukrom a pridáme kúsky kuracieho mäsa. Marinujeme ich asi 5 minút. Kurča necháme odkvapkať a marinádu uschováme. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Kurča pražíme asi 3 minúty. Vyberieme ho, cibuľu pražíme asi 3 minúty a pridáme sójové výhonky. Miešame a pražíme asi 5 minút. Do panvice vrátime naspäť kurča a prilejeme sezamový olej. Glutasol a kukuričný škrob rozpustíme vo vývare a polejeme ním kuraciu zmes. Povaríme asi 2 až 3 minúty a miešame, dokiaľ omáčka nezhustne.

Žiadne komentáre: