28. 9. 2011

Kurča Chow Mein

170 g kuracieho mäsa (nakrájaného nadrobno), lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry), 50 g húb (nakrájaných na plátky), 450 g vaječných rezancov alebo špagiet (nalámaných na malé kúsky), 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 3 nasekané jarné cibuľky, cibuľa (olúpaná a nakrájaná na malé kúsky), 2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na kúsky), 4 lyžice oleja, štipka Glutasolu,  čajová lyžička cukru, 6 lyžíc kuracieho vývaru, soľ podľa chuti

Rezance uvaríme v osolenej vode. Precedíme ich a opláchneme studenou vodou. Znovu ich precedíme a pridáme 2 lyžice oleja. Dobre ich premiešame, aby sa jednotlivé rezance navzájom nelepili. Vo woku zohrejeme 2 lyžice oleja a cibuľu a cesnak pražíme asi 2 minúty. Pridáme kurča a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Pridáme huby. Pokvapkáme vínom a sójovou omáčkou, posypeme cukrom, Glutasolom a podľa chuti osolíme. Zmes pražíme, až je takmer suchá. Pridáme rezance a dobre miešame, aby sa všetko premiesilo. Pokvapkáme vývarom a znovu zohrejeme, až sa tekutina vyvarí. Podávame s chilli omáčkou a tmavou sójovou omáčkou. Ku kúskom kurčaťa môžeme pridať 50 g zelených fazuliek nakrájaných na plátky, 50 g hrášku alebo 50 g nadrobno nakrájanej mrkvy.

Žiadne komentáre: