22. 9. 2011

Pražená mrkvička

500 g mladej mrkvičky, lyžicu olivového oleja, rascu, čierne korenie, karí,  zázvor, petržlenovú vnať, 2 lyžice konzervovanej kukurice, biely cottage syr 

Mladú mrkvičku očistíme, nakrájame na dlhšie kúsky, väčšiu a širšiu môžeme aj rozpoliť alebo rozštvrtiť pozdĺžne. Do panvice dáme olivový olej, kúsky mrkvy popražíme, podlejeme troškou vody a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Počas dusenia mrkvičku posolíme a jemne okoreníme. Napríklad rascou a čiernym korením, alebo korením karía zázvorom. Obe kombinácie sú vynikajúce. Keď je mrkvička mäkká, necháme ju ešte chvíľku v panvici, aby trošku „prihorela". Na povrchu krásne skaramelizuje a získa jemne orieškovú príchuť. Do hotovej mrkvičky pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a dve lyžice konzervovanej kukurice. Pri podávanína vrch nasypeme ešte trochu cottage syra. Podávame s čiernym chlebom.

Žiadne komentáre: