23. 9. 2011

Dusené kuracie stehná s hubami

4 kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb (šampiňónov), 5 strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250 ml  mäsového vývaru (vody), 120 ml zeleninového vývaru (vody), 250 g malých cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ.

Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke. Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľu, slaninu, huby a krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka (asi 30 minút).Podávame s ryžou a šalátom, zapíjame ľahkým červeným vínom.

Žiadne komentáre: