27. 9. 2011

Kuracie mäso s omáčkou

kurča s hmotnosťou 450 g nakrájané na malé kúsky, 3 lyžičky horúceho oleja, 1 lyžička sezamového oleja, 25 g sezamových semien.
omáčka: 2 jarné cibuľky (najemno nasekané alebo pomleté), 2 pomleté strúčiky cesnaku, 3 lyžice tmavej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky, pol čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný), 1 a pol čajovej lyžičky cukru, 1 čajová lyžička čínskeho čierneho octu (alebo hnedného sladového octu), pol čajovej lyžičky soli.

Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Miešame v ňom sezamové semená, až sa sfarbia do zlatohneda. Preložíme ich na misu. Zmiešame prísady do omáčky a pridáme sezamové semená. Vytrieme wok a vložíme doň kurča. Prilejeme toľko vody, aby bolo ponorené a varíme ho domäkka asi 20 minút. Horúce kurča vykostíme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa.  Kuracie mäso poukladáme na tanier a lyžicou naň nalejeme omáčku. Ihneď podávame.

Žiadne komentáre: