23. 9. 2011

Pikantné kurča na smotane

stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4 zeleninové papriky, veľká cibuľa, 200 ml kyslej smotany, olej,  lyžica kečupu, lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice hladkej múky, mletá paprika, soľ.

Dobre umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme rozotretým cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča na rozpálený olej a zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka. Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka. Potom ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme diely kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko podusíme domäkka a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami.

Žiadne komentáre: