29. 9. 2011

Kurča na ananáse

400 g kuracích pŕs, 2 bielky, 100 ml bieleho vína, 100 g ananásového kompótu, 100 g zeleru, lyžica sójovej omáčky, lyžica glutasolu (prísada do omáčok), 2 lyžice škrobovej múčky, 3 lyžice masti, lyžica octu, lyžica cukru, pol čajovej lyžičky strúhaného zázvoru, soľ.

Kuracie prsia vykostíme, odblaníme a nakrájame na malé kúsky, ktoré obalíme rozšľahanými bielkami, do ktorých sme pridali soľ a škrobovú múčku a necháme chvíľu odležať. Na panvici rozpálime masť, pridáme obalené kúsky kurčaťa a za stáleho miešania opečieme do svetložlta. Opečené mäso vyberieme a odložíme do tepla. Do zvyšnej masti pridáme zeler nakrájaný na rezance, trocha opečieme, pridáme víno, na hrot noža glutasolu, podľa chuti osolíme, osladíme, pridáme ocot, strúhaný zázvor a sójovú omáčku. Všetko chvíľu povaríme, pridáme opečené kuracie mäso a povaríme ešte asi 3 až 4 hodiny.Podávame horúce a každý podľa vlastnej chuti si pridá ešte sójovú omáčku.


Žiadne komentáre: