10. 1. 2019

Tip na výborný guláš

Musí byť riadne okorenený, omáčka výdatná a tmavá, mäso jemné a šťavnaté. Tak chutí guláš najlepšie. Či sa podarí, záleží na tom, či správne opečieme mäso. Robí sa to takto: Olej alebo maslo prudko rozpálime. Kocky mäsa po častiach pridávame a zo všetkých strán opečieme do tmavohneda, potom ich vytiahneme. Hnedá gulášová zmes, ktorá vznikne, je dôležitá pre chuť omáčky. Nakrájanú cibuľu a polievkovú zeleninu v nej opečieme, primiešame rajčiakovú dužinu a mletú papriku a trochou múky. Pridáme mäso a až potom osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme a dusíme na malom plameni. Postupne prilievame toľko vody, aby bolo mäso vždy tesne prikryté.

Žiadne komentáre: