Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
10. 1. 2019
Tip na výborný guláš
Musí byť riadne okorenený, omáčka výdatná a tmavá, mäso jemné a šťavnaté. Tak chutí guláš najlepšie. Či sa podarí, záleží na tom, či správne opečieme mäso. Robí sa to takto: Olej alebo maslo prudko rozpálime. Kocky mäsa po častiach pridávame a zo všetkých strán opečieme do tmavohneda, potom ich vytiahneme. Hnedá gulášová zmes, ktorá vznikne, je dôležitá pre chuť omáčky. Nakrájanú cibuľu a polievkovú zeleninu v nej opečieme, primiešame rajčiakovú dužinu a mletú papriku a trochou múky. Pridáme mäso a až potom osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme a dusíme na malom plameni. Postupne prilievame toľko vody, aby bolo mäso vždy tesne prikryté.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára