11. 1. 2019

Zmrzlina z grilu

3 vajcia., 90 g cukru., 60 g múky., 30 g škrobovej múčky., 200 g vanilkovej zmrzliny., 4 bielky., mango., jahody., 150 g cukru
Vajcia s cukrom vyšľahajte na penu, pridajte múku a škrobovú múčku a zľahka spolu vymiešame metličkou. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre asi 10 minút. Prikryte utierkou, plech otočte a papier, ktorý je teraz navrchu, potrite studenou vodou a stiahnite. Ešte teplé piškótové cesto dajte do formy na srnčí chrbát, prečnievajúce časti odrežte nožom. Rozmiešajte roztopenú vanilkovú zmrzlinu a polovicu dajte na upečené cesto samostatne rozmixujte mango a jahody. Na zmrzlinu uložte mango, potom jahody a napokon zvyšok zmrzliny. Zo zvyškov piškótového cesta vyrobte vrchnáčik a zmrzlinu zakryte. Najmenej 3 hodiny nechajte v mrazničke. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a postupne do neho pridávajte cukor. Piškótové cesto so zmrzlinou vyklopte z formy, vrch potrite bielkovým snehom, navrchu vytvorte ozdobné obrazce a grilujte asi 5 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

Žiadne komentáre: