19. 1. 2019

Tatranská roláda

kurča., soľ., korenie., 3 natvrdo uvarené vajcia., cibuľa., 100 g SÁGY VITA., malý pohár zaváraných černíc., šľahačková smotana., 4 menšie hrušky., trochu octu., PL maizény., brusnicový džem., zelenina na ozdobu
Stehná kurčaťa od kĺbu odrežeme. Kurča vykostíme a naklepeme. Cibuľu na SÁGE VITA podusíme dosklovita a udusíme na nej zvyšné kúsky kuracieho mäsa a pečienku domäkka. Keď vychladne, mäso zomelieme. Vykostené kurča osolíme, okoreníme, potrieme plnkou, na ňu dáme vajcia a zavinieme do rolády. Kurča (aj stehná) zo všetkých strán opečieme, dáme do pekáča a spolu s výpekom a trochy vody pečieme domäkka. Počas pečenia kurča oblievame. Medzitým vyberieme z hrušiek jaderníky a naplníme brusnicovým džemom. Plnené hrušky obalíme v trojobale a usmažíme (na oleji) dozlatista. Upečené mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Do výpeku dáme černice a chvíľu povaríme. Potom výpek precedíme cez sito a zahustíme šľahačkovou smotanou a maizénou. Kuraciu roládu pokrájame na plátky a spolu so stehnami dáme na tanier. Podávame s vysmážanými hruškami, obložené zeleninou a černicami.

 

Žiadne komentáre: