19. 1. 2019

Kežmarská veľkonočná pečienka

150 g slaniny nakrájanej na plátky., 8 kapustových listov., 200 g klobásy., 2 kocky bujoxu., 400 g hovädzieho mäso., 400 g bravčového mäsa., ½ KL mletého čierneho korenia., ½ KL mletej papriky., kocka bylinky cesnak a petržlen., dl sladkej smotany., PL krupice
Kapustové listy sparíme asi 5 minút vo vriacom bujoxe. Formu na srnčí chrbát vystelieme tenkými plátkami slaniny a potom kapustovými listami. Mäso pomelieme, v miske okoreníme, osolíme, pridáme rozdrvenú bylinkovú kocku, zvlhčíme smotanou, premiešame s krupicou a rozotrieme do vystlanej formy. Do hmoty zatlačíme klobásu, prikryjeme kapustnými listami a slaninou. Zapekáme zakryté alobalom v rúre asi 40 minút. Trochu vychladnuté krájame na porcie. Podávame so zemiakovou kašou dochutenou údeným vývarom.

 

Žiadne komentáre: