6 čerstvých vajíčok., 300 g surového zeleru (buľvy)., ½ citróna., 50 g kaviáru., dl šľahačkovej smotany., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie
Očistite a olúpte zeler. Nechajte ho 15 minút variť v osolenej vode, do ktorej vytlačíte citrón. Po uvarení nechajte odkvapkať a najemno rozmixujte. Masu ešte chvíľu ohrievajte na miernom ohni. Odklepnite vrchnú časť škrupinky. Vyprázdnite vajíčka do hrnca, pridajte dve polievkové lyžice studenej vody a za stáleho miešania uvarte krém. Pridajte zelerové pyré, podľa chuti osoľte a nechajte vychladnúť. Vyšľahajte zo smotany šľahačku a primiešajte ju do zelerovej zmesi. Naplňte škrupiny vajíčok zmesou. Vrch ozdobte kaviárom a poprášte čerstvo zomletým korením naplnené vajíčka nechajte odležať dvanásť hodín v chladničke. Podávajte s hriankou prepečenou dochrumkava.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára