19. 1. 2019

Plnené hovädzie mäso

600 g hovädzieho mäsa na roládu., soľ., mleté čierne korenie., olej., mäsový vývar., 20 g hladkej múky., PL rajčiakového pretlaku
PLNKA: 2 PL oleja., cibuľu., 100 g šampiňónov., 50 g mrky., 50 g vylúpaného zeleného hrášku., soľ
Mäso rozkrojíme na väčší plát, ktorý naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Natrieme plnkou, zvinieme, previažeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Potom podlejeme mäsovým vývarom a upečieme. Pečieme najprv prikryté, pred dopečením odkryjeme. Počas pečenia mäso polievame vlastnou šťavou. Keď je mäso mäkké šťavu zahustíme múkou a ochutíme rajčiakovým pretlakom.
PLNKA: Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané šampiňóny, očistenú a pokrájanú mrkvu, vylúpaný hrášok a všetko spolu udusíme do mäkka. Nakoniec osolíme a necháme vychladnúť.

 

Žiadne komentáre: