13. 1. 2019

Pomarančový džús-recept

šupka s jedného väčšieho pomaranča., 130 g práškového cukru., 5 dl vody., 250 g kryštálového cukru., 10 g kyseliny citrónovej
Pomaranč dôkladne umyjeme (nesmie byť chemicky ošetrený) a kôru postrúhame na jemnom strúhadle. Do väčšieho pohára ukladáme striedavo vrstvu postrúhanej pomarančovej kôry a vrstvu cukru, pohár dobre uzavrieme a necháme 3 dni postáť. Z vody a kryštálového cukru uvaríme sirup, primiešame odležanú pomarančovú kôru a kyselinu citrónovú a necháme 2 dni vyluhovať. Potom precedíme cez husté sito a nalejeme do fľaše. Nápoj podávame schladený. Môžeme si ho pripraviť aj do zásoby z väčšej dávky surovín.

Žiadne komentáre: