Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
13. 1. 2019
Čaj z vŕbovej kôry – takutý acylpyrín
Vŕbe vďačíme za najobľúbenejší a najviac užívaný liek dneška – za kyselinu acetylsalicylovú, známejšiu pod názvami Aspirín či Acylpyrín. Stále sa objavujú a vedecky dokazujú nové pozitívne účinky tohto lieku. Spočiatku sa používal iba proti bolestiam a zápalom, neskôr sa stal najdôležitejším prostriedkom v prevencii srdcových chorôb a chorôb krvného obehu. Veľa indiánskych kmeňov používa odvar z vŕbovej kôry proti bolestiam hlavy a údov, ako aj pri reumatických ťažkostiach. Pomáha i pri horúčke, chrípke a bolestiach rôzneho druhu. Príprava vŕbového čaju je nasledovná. Za PL kúpenej drogy zalejete šálku vriacej vody a 15 až 20 minút nechajte odstáť. Užívajte v rámci kúry, nie nepretržite ani sporadicky!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára