19. 1. 2019

Plnená hovädzia roláda

800 g zadného hovädzieho mäsa na roládu, soľ., 200 g prerasteného bravčového mäsa., 100 g párkov alebo klobás., 70 g mrkvy., 70 g petržlenu., cibuľu., 3 strúčiky cesnaku., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., tuk
Odblanené a umyté mäso rozkrojíme tak, tak aby vznikol čo najväčší plát mäsa. Osolíme a zľahka naklepeme. Bravčové mäso pomelieme spolu s cibuľou, pridáme roztlačený cesnak, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a soľ. Zmes dobre vymiešame a potrieme ňou plát hovädzieho mäsa. Párky alebo klobásu olúpeme, mrkvu a petržlen očistíme. Pokrájame na pozdĺžne rezy a rozložíme na roládu tak, aby sme mohli mäso zvinúť. Pevne zviažeme niťou, zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre.

 

Žiadne komentáre: