19. 1. 2019

Údené mäso v lístkovom ceste-velkonočný recept

Posypanie viazaničku zeleniny do polievky (mrkva., petržlen., zeler)., viazaničku petržlenovej vňate., cibuľu., 2 bobkové listy., zopár zrniek čierneho korenia., kg údeného mäsa ., soľ., 500 g mrazeného lístkového cesta., vajce na potretie
Zeleninu do polievky očistíme, cibuľu ošúpeme. Do veľkého hrnca vložíme očistené údené mäso, vlejeme studenú vodu, pridáme zeleninu, petržlenovú vňať vcelku, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, trochu osolíme a uvaríme domäkka. Mäso necháme cez noc vychladnúť v polievke, ráno ho vyberieme a osušíme. Lístkové cesto necháme rozmraziť, rozvaľkáme ho zabalíme doň mäso, popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C. Ak je povrch cesta prihnedý, prikryjeme ho alobalom a dopečieme.

 

Žiadne komentáre: