3 PL hrozienok., 2 PL rumu alebo koňaku., 250 g maslovej štóly (prípadne iný koláč z maslového cesta)., 3 vajcia., 500 ml mlieka., struk vanilky., PL marhuľového lekváru., práškový cukor
Hrozienka nasypeme do oválnej ohňovzdornej misy a polejeme ich alkoholom. Z koláča nakrájame plátky a polejeme ich alkoholom. Z koláča nakrájame plátky, zrežeme kôrku a poukladáme do misy tak, aby sa prekrývali. V ohňovzdornej mise vymiešame vajcia s cukrom. Do hrnčeka dáme rozrezaný struk vanilky a mlieko, ktoré privedieme do varu. Za stáleho miešania prilievame vajcia s cukrom. Masu cez sitko prelejeme na koláč a formu postavíme do pekáča do polovice naplneného vodou. Pečieme do polovice naplneného vodu. Pečieme v rúre predhriatej na 160 stupňov 45 minút, kým vanilkový krém nemá zlatohnedú farbu. Ešte teplý puding potrieme zohriatym lekvárom a posypeme cukrom. Zákusok podávame studený alebo teplý.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára