80 g sušeného ovocia., ½ KL mletej škorice., ½ KL mletých klinčekov., ½ KL mletého muškátového orecha. 5 PL rumu., 3 celé vajíčka a 2 žĺtky., 60 g práškového cukru., 300 ml šľahačky., 15 g želatíny., nenaplnenú piškótovú roládu
V miske zmiešajte sušené ovocie a korenia, polejte dvoma PL rumu, prikryte a nechajte cez noc odstáť. Vajíčka a žĺtky šľahajte 5 minút do penista. Potom za stáleho šľahania postupne pridávajte cukor a šľahajte ďalších 5 minút. Do hmoty zamiešajte ovocie a tuhú šľahačku. Zvyšok rumu zohrejte pod bod varu, ponorte do neho želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí. Rozpustenú želatínu zamiešajte do ovocnej zmesi. Okrúhlu pudingovú formu obložte tenkými plátkami piškótovej rolády a na túto vrstvu opatrne lyžicou naklaďte ovocnú zmes a prikryte zvyšnými plátkami rolády. Nádobu uzavrite a bombu nechajte niekoľko hodín v chlade. Pred servírovaním ju opatrne vyklopte z formy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára