11. 1. 2019

Portská želatína

20 g želatíny v 90 ml vody., postrúhanú kôru a šťavu z veľkého citróna., 355 ml vody., kúsok škorice., 4 klinčeky., 170 g kryštálového cukru., 300 ml portského vína., 60 g čerstvých alebo konzervovaných bobuliek kľukvy (alebo brusníc)
Najprv si pripravte želatínu. Potom nechajte v hrnci zovrieť vodu s citrónovou šťavou a kôrou, so škoricou, s klinčekmi a kryštálovým cukrom. Odstavte, pridajte napučanú želatínu, nechajte 20 minút chladnúť a až potom vmiešajte portské víno. Preceďte a nechajte takmer stuhnúť. Polovicu želatíny vylejte do formy, posypte bobuľkami kľukvy a dajte do chladničky úplne stuhnúť celú noc. Dve hodiny pred podávaním želatínu vyberte z chladničky a hodinu pred podávaním vyklopte z formy. 

 

Žiadne komentáre: