Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
11. 1. 2019
Želatínové vežičky
Najskôr dobre vymastite formu a dajte ju aspoň na hodinu do chladničky. Medzitým sa pustíte do prípravy do želatíny. Nechajte ju tak 5 minút bez miešania napučať v studenej vode. Len čo je želatína špongiovitá, dajte ju do hrnca a zohrievajte, kým sa úplne nerozpustí – nesmiete ju však miešať, iba jemne triasť. Keď použijete veľkú alebo vysokú formu, pridajte pre väčšiu stabilitu na to isté množstvo vody viac želatíny, aby bola hustejšia; nie však priveľa, lebo želatína sa nebude chvieť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára